Vill du ha en pruttkudde – Eller fred på jorden?

Vill du ha en pruttkudde? Då gör du säkert som i genomsnitt 480 andra svenskar (varje månad) och söker efter pruttkudde på Google. Det är nämligen så många som sätter sig vid datorn, plattan eller telefonen och söker på detta ord i genomsnitt per månad enligt sökmotorn. De hittar pruttkudden hos någon E-butik, hämtar gällande rabattkod på rabattkodsidan och känner sig sedan väldigt nöjd över att de sparat 12,50kr och att paketet snart kommer på posten.

Det i sig är kanske inte så konstigt. E-handeln ökar år från år och allt fler väljer att handla online istället för att gå till en fysisk butik. Klart man ska ha en pruttkudde!

Pruddkudde - klassigt barnsligt skamt

Pruddkudde – ett klassigt barnsligt skämt

Men antalet som söker efter pruttkudde kan ställas i jämförelse med hur många som googlar på ”Fred på jorden”. Det är nämligen bara 210 per månad som gör denna sökning. Över dubbelt så många som prioriterar pruttandet från en kudde som läggs på en stol än att hitta en väg till fred på jorden.

Det kan visserligen vara lite lättare att köpa en pruttkudde än att skapa fred på jorden men intresset speglar vad som efterfrågas mest.

Trenden är även tydlig om andra ord ställs mot varandra.

Är det svårt att koka ägg? Om du tycker det är du inte ensam. Hela 18000 personer söker på det varje månad. Den som skapar en informativ sida om att koka ägg skulle kunna tjäna en hel del. Inte minst på att sälja äggkokare eftersom de som söker på ”koka ägg” verkar tro att detta är en svår vetenskap.

Lite kul är det att hela 140st söker på ”koka vatten” varje månad. Ett tips – köp en vattenkokare.

Något färre (1900st) söker på Paradise Hotell varje månad. Intresset verkar vara stort för dokusåpan där intelligenskravet för att få vara med verkar vara på samma nivå som att inte kunna koka ägg.

Världsfrågor då? Jo, visst finns det även intresse för det. Det är 90 stycken som i genomsnitt söker på ”svält i Afrika”.  Inte så många. Rättare sagt är det 21 gånger fler som söker på Paradise Hotell och hela 200 gånger fler som söker på ”koka ägg”.

Någon fred i världen och mindre svält verkar det inte bli på de närmaste åren. Men mer kokta ägg och många långa avsnitt av Paradise Hotell.