Myggholk – Komiskt ineffektiv

Nu på sommaren är det verkligen myggornas säsong. Oavsett var man är, vare sig det är på stranden eller i fjällen, brukar man stöta ihop med åtminstone någon mygga. Myggorna suger bokstavligen musten ur en och kan förstöra den bästa sommarkväll. Det finns dock ingen anledning till oro, vare sig man är myggvän eller mygghatare så finns det perfekta redskapet för en. Det finns en lösning.

myggholkTill alla myggvänner där ute som inte skulle göra en mygga förnär har en ny produkt nyligen lanserats. Det passar för dem som vill lära känna myggen bättre, men som ändå önskar att inte ständigt bli attackerad av myggor.

Produkten kallas myggholk och sägs göra myggen mindre aggressiva och mer vänskapliga gentemot en. Självklart kommer de fortfarande att stickas ibland, men mindre än tidigare eftersom det har mottagit ens vänskapsgest.

Myggholken kan vara ens chans att få studera myggor på närmare håll och bekanta sig med dem på ett angenämare sätt än när de sticker en i armen.

Det finns dessutom ett brett sortiment av myggholkar, både stora och små och med plasttak såväl som plåttak.

Man är fri att välja holk efter utseende, men man kan också välja utefter vad man tror att myggen skulle uppskatta mest: ett plasttak att landa mjukt på eller ett plåttak för att försvåra för fåglarna. Tänk dock på att myggen inte gillar för mycket sol och att det är bättre för deras ägg om det är lite fuktigt. Det är också viktigt att placera myggholken på ett ställe där det finns gott om mat för myggen, så att de inte svälter ihjäl. Varför inte placera holken nära uteplatsen till exempel?

Med myggholken följer även säkerhetsinstruktioner. Exempelvis ska man inte sticka in fingret i holken eftersom myggen då kan komma på att de vill sticka sin hyresvärd. Jo – det var ju genomtänkt…

Holken går att köpa på Myggfälla.se

Skämtprodukt eller miljövänlig och myggvänlig myggbekämpning? Avgör själv…