Minnesvärda hockey-tabbar

Ishockey är en tuff sport. Det går fort och det är aggressivt. Lite då och då tycks dock den här bilden fallera totalt, när en (eller flera) spelare står för riktiga tavlor. Här tittar vi på några av de mest minnesvärda hockey-tabbarna – på gott och på ont.

Skratta eller gråta? Du bestämmer själv.

Tommy Salo släpper in ett långskott mot Vitryssland, 2002

Alla som är sportintresserade får nog upp en minnesbild direkt av detta. Det var under OS 2002 som Tre Kronor ställdes inför Vitryssland, i en match som skulle komma att eliminera Sverige från turneringen. En vitrysk spelare drar ett skott från ungefär halva plan, som Salo missbedömer helt. Han får den mot huvudet, tar upp plocken och duckar lite grann. Den studsar på honom och glider, i en retsamt långsam hastighet, över mållinjen.

Det här var i en match som Tre Kronor var säkra på att man skulle klara. Förhoppningsvis är det vi som slår Vitryssland i kommande hockey-VM.

Oilers – Flames, 1986

I en match i NHL år 1986, så ställdes Oilers mot Calgary Flames. I tredje perioden, när det stod 2 – 2, så skjuter Flames pucken mot Oilers mål. Målvakten tar lugnt hand om pucken och lämnar den bakom buren, för lagspelaren Smith att plocka upp.

Han tar kontroll över pucken och ska lägga en pass mot rinkens vänstra sida, medan han själv befinner sig på högra sidan om buren. Oturligt nog, så träffar han den egna målvaktens skridsko, vilket ger Flames en 3 – 2-ledning, som även skulle komma att bli slutresultatet i matchen. Misstaget kostade Oilers chansen till tre Stanley Cup-titlar på raken. Som salt i såren, så skedde det här på Smiths födelsedag.

Oilers – Red Wings, 2013

Detroit Red Wings bjöds på en kvittering av Oilers Jeff Petry, sent i den sista perioden. En spelare i Red Wings skjuter ett skott mot buren, som räddas. Returen? Den skjuts in i en imponerande vinkel – och i en imponerande hastighet – av Petry. Målvakten hade inte en chans. Särskilt tufft var det kanske att det var just Detroit de mötte – eftersom Petry kommer från Michigan.

Predators – Ducks, 2011

Den här matchen var ingen höjdpunkt i karriären för Predators Ryan Suter. Man måste dock medge att målet var väldigt snyggt – om sporten hade varit fotboll, och det hade varit i rätt mål. På en puck som studsar in i målområdet får Suter in en klockren halvvolley med skridskon, som skickar in pucken i eget mål.

Det positiva med det här var att Suters tidigare självmål, i samma match, föll i glömska.

Spara / dela med dig av roliga skämt
  • Facebook
  • Maila artikeln!