Iphone i guld – Härlig satir

Iphone och Samsung slåss hårt om att vara ”Herren på täppan”. De kommer med mindre telefoner, längre batteritid, bättre kameror, större minne och inte minst …… modeller i guldfärg.

Det kan kännas banalt och ironiskt att Iphone Gold skulle få så stor uppmärksamhet. Fördelen är att flera valt att lyfta fram det ironiska i det hela. Några som gjort det lysande är Team Coco.

Gold is best – eller?

Satir – nära verkligheten….

Det är lätt att skratta åt karaktären som under filmsnutten återkommer till ”Gold is Best”. Men som alltid ligger satir farligt nära verkligheten – man tänjer bara ut den lite.

Utbudet av mobilskal är äckligt stort. Här finns allt från svarta enkla skal till de med fluffig rosa mysludd. Allt från de med inbyggd airbag till de med gpsvarning om man kommer för nära sin expojkvän. Njae – men det kommer nog snart. Fantasin verkar inte ens sätta stopp för vad vi vill använda för att skydda våra mobiler. Eller styla dem.

Det är inte bara butikerna som dränks av mobiltillbehör. Det finns även bloggare som enbart skriver om Iphoneskal… Lite som att en modebloggare skulle välja att enbart skriva om strumpor. Men uppenbarligen finns läsare, intresse och köpkraft.

Att en Iphone i guld får uppmärksamhet och säkert kan säljas till något högre pris än de svarta modellerna är inte förvånande egentligen. Det finns flera som gjort om Maslows behovspyramid efter dagens samhälle och dagens behov.

Längst ner har då två extra lager byggts. Istället för att Fysiologiska behov ska vara basen så är det istället Internetuppkoppling och Batteri. Mobilen är grunden som livet sedan byggs på. Är sen denna mobil i av guld så står man nog lite stabilare än annars…

Spara / dela med dig av roliga skämt
  • Facebook
  • Maila artikeln!